Известие

Collapse
No announcement yet.

Да се похваля: Вече съм "горд" собственик на Алфа 33 1.7 16В QV

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• вече спокойно засега мога да продължа работата с изработката на декоративните си прагове-които впрочем са към своя финал
    Attached Files
    Alfa 145 1.4 t.s

Comment

• Колеги дайте малко съвет,33-ка с барабани отзад за да се преправи на дискове ще трябва целия мост нали?
      Alfa 145 1.4 t.s

Comment

• Твоя мост си става.Трябват ти шенкели,главини и апарати.
        33Imola/1351cc/1994 & 33Boxer16v/1712cc/1990 & 164SuperV6/2959cc/1997

Comment

• Първоначално публикувано от Perdaha Покажи съобщение
          Колеги дайте малко съвет,33-ка с барабани отзад за да се преправи на дискове ще трябва целия мост нали?
          Целият не. Най-важното са шенкелите. На тях стават и дискове, апарати и главини от 145 примерно.
          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• а шенкелите само от 33 ли стават или има и алтернативен вариант ??????
            Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

• май само от 33 стават и са трудно намираеми.
              точка

Comment

• благодаря ви много колеги за бързата реакция !
                Alfa 145 1.4 t.s

Comment

• Колега прочетох ти цялата тема от начало до край. Имах някои сходни проблеми с твоите, ама алфа... Само искам да ти пожелая успех с алфата и да нямаш повече проблеми. Евала за старанието и търпението. Поздрави и на останалите.

Comment

• Благодаря ти много-наистина ми коства доста тази колица и на тея години си е направо глезотийка,макар че има още доста забележки най вече външно си ме радвауспех и на теб!
                    Alfa 145 1.4 t.s

Comment

• Пердах, ако си мислиш, че като намериш главини, дискове и апарати ще подобриш нещата, жестоко се лъжеш!
                      Моите съм ги подобрил, но още не съм изстискал всичко от тях. Резултата е, че са почти като барабанните, но ръчната е плачевна и системата е направо осрана още на чертожната маса.
                      Боби е пооправил нещата с други апарати, май от 145, да си признава, но общо-взето системата е много капризна. Добре държат, като си закачил два-три зъба на ръчната, но това не е решение.
                      Наумил съм си да разглобя старите апарати и АБС-а, за да се ориентирам в механиката и да видя дали подлежи на оправяне или...
                      Кантара съм го правил какво ли не, но...
                      Изобщо не бързай!
                      Ако не ти държат добре задните, по-скоро си провери кантара и поровичкай там. Освен това, регулаторите на барабанните ни спирачки са л,,,на.
                      Регулирай си ги ръчно и ще видиш разликата!
                      Въпроса със задните дискови спирачки на 33 е интересен и очаквам и други патиланци да се изкажат!
                      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• ааа не бе колега моята е с АБС и четири диска и честно казно съм доволен и ръчната си ми държи и спира добре-е аз карам като пенсионер в сравнение с повечето притежатели на 33 ама като за кола на 20 год съм доволен,питах за един приятел който му казвам да не се занимава с глупости ама......
                        Alfa 145 1.4 t.s

Comment

ааа не бе колега моята е с АБС и четири диска и честно казно съм доволен и ръчната си ми държи и спира добре-е аз карам като пенсионер в сравнение с повечето притежатели на 33 ама като за кола на 20 год съм доволен,питах за един приятел който му казвам да не се занимава с глупости ама......
                          Не знам какво разбираш пот добре, но на старите ми ръчната на третия-четвъртия зъб влачеше зверски гумите, а на тая, все едно жилата за от ластици. Никога не влачи.
                          По регулатора на апаратите също има нещо гнило, защото без ръчна педала потъва доста.
                          Абе гадост!
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• мда да това го споделям за жилата ама май просто моторите ни са много мощни иначе и аз съм тръгвал на ръчна ако трябва да си призная в първия момент викам бе трета ли вкарах-щот с малко повече гас си тръгват!
                            Alfa 145 1.4 t.s

Comment

мда да това го споделям за жилата ама май просто моторите ни са много мощни иначе и аз съм тръгвал на ръчна ако трябва да си призная в първия момент викам бе трета ли вкарах-щот с малко повече гас си тръгват!
                              Виждаш ли?
                              Значи не държи. Когато държи, дори и да потегли колата със свирене и пищене на гуми, задните не превъртат.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                                Не знам какво разбираш пот добре, но на старите ми ръчната на третия-четвъртия зъб влачеше зверски гумите, а на тая, все едно жилата за от ластици. Никога не влачи.
                                По регулатора на апаратите също има нещо гнило, защото без ръчна педала потъва доста.
                                Абе гадост!

Аз нали ти казах, че тия скапани чугунени апарати от каменната епоха за нищо не стават. С алуминиеви апарати от 145 всичко е ОК.
                                Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Working...
                                X